Club Lam Talkshow

Kom op 23 maart naar de Club Lam Talkshow tijdens de Sneak Peek van VIA ZUID en Toon Hermans Theater. We vertellen je dan meer over onze nieuwe voorstelling Rubens Meisjes en gaan in gesprek met een aantal interessante gasten. Samen proberen we een antwoord te vinden op vragen rondom hedendaagse schoonheidsidealen, de rol die kunst hierin speelt, wat precies een ‘muze’ maakt en hoe de objectificering van vrouwelijke lichamen in stand wordt gehouden. 

De talkshow bestaat uit twee verschillende delen: de verdiepende gesprekken met de gasten, afgewisseld met korte previews van mogelijke scènes uit de voorstelling Rubens Meisjes. Drie originele Rubensmeisjes laten hierin zien wie ze echt zijn en hoe het er als Rubens’ naaktmodel werkelijk aan toe ging achter de schermen.

Eeuwenlang hebben wij door de ogen van schilder Peter Paul Rubens mogen genieten van volmaakte vrouwen in Eva-kostuum, maar nu is het tijd dat deze vrouwen hun visie op schoonheid en kunst met ons delen. Wie waren zij en waarom werden zij uitgekozen om vereeuwigd te worden in deze dure omlijsting?

Met Rubens Meisjes laten we voor de vijfde keer op rij historische vrouwen zelf aan het woord.

Woensdag 23 maart – 20:15 – 21:15 – Toon Hermans Theater Sittard
Voor meer info en tickets klik hier