Lesbos

Lesbos

In deze hedendaagse hervertelling zien we Sappho als het pop-icoon van dit moment. In haar concerten moedigt ze vrouwen aan om hun leven te laten leiden door liefde, vrijheid en gelijkheid. Ooit was Sappho spiritueel leider van haar eigen intieme vrouwencommune waar ze het oogstseizoen vierden met sappige perziken en gezamenlijk dansten rond de intense vuren tijdens Beltane. Langzamerhand blijkt dat deze waarden niet rechtop kunnen blijven staan in een geglobaliseerde consumptiemaatschappij.

Sappho’s fans reizen naar Lesbos af voor seksual healing, maar de realiteit blijkt complexer te zijn dan gedacht. Sappho worstelt met de verwachtingen van haar fanbase en de druk om te presteren, zowel in haar kunst als in haar relatie met haar geliefden. Het is onmogelijk om de -godinnenstatus- vol te houden. Met haar jonge volgeling Atthis deelt Sappho een diepe connectie, maar hun relatie wordt gekenmerkt door conflicten en misverstanden. Megara, een van haar grootste fans, confronteert Sappho met de realiteit van de huidige onwetendheid van vrouwelijk genot in deze mannenwereld. Daar komt de orgasmekloof om de hoek kijken. 

Een avond waarin we op humoristische wijze onze kijk op liefde en seks bevragen.

Actrices: Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn
Tekst: Marloes IJpelaar – Campagnebeeld: Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis – Vormgeving PR: Renee Mes – Kostuum: Julia Suyker– Techniek: Joris Schippers –  Marketing: Bo Peters – PR: AnneMarie Blokker – Zakelijk Leider: Moon Brocken – Expositie: Noor Houtakkers – Scène fotografie: Henk van Den Hurk – speciale dank aan: Dood Paard, Het Amsterdamse Bostheater, Wieke Vrijhoef
mogelijk gemaakt door: Provincie Limburg, Gemeente Utrecht
In coproductie met: Maaspoort Venlo & VIA Zuid