Team

Club Lam bestaat uit enthousiaste, krachtige creators die vol passie elk project aangaan. Als artistiek collectief streven wij naar een vernieuwende blik op vrouwelijkheid en de rol van vrouwen in de kunst. Door ons te ontdoen van de male gaze en vrouwelijke personages zelf aan het woord te laten, zetten wij ons in voor een inclusief en divers cultuurlandschap.

Marloes IJpelaar

Marloes IJpelaar (afgestuurd aan de HKU 2018) is een veelzijdige regisseur en schrijver, bekend om haar originele en humoristische toneelstukken, waaronder Rubens Meisjes en Lolita. Ze is tevens de artistiek leider van Club Lam, een toonaangevend feministisch theatergezelschap dat de status quo uitdaagt met gedurfde en geestige producties.

Dit doet ze door een krachtige stem aan personages die traditioneel niet gehoord werden te geven en humorvol commentaar te leveren op hedendaagse maatschappelijke fenomenen. Marloes draagt bij aan de verrijking van het Nederlandse theaterrepertoire met complexe vrouwelijke personages, waardoor ze het eentonige canon nieuw leven inblaast.

Ella Kamerbeek

Ella Kamerbeek, geboren in Amsterdam en vervolgens opgegroeid in Almere. Ze woont nu al een tijdje in Utrecht in een heel fijn huisje met een tuin en allemaal fruitbomen. Na de acteursopleiding heeft ze, samen met Marloes IJpelaar, Club Lam opgericht. Ella is zo’n beetje in elke Club Lam show te bewonderen, maar ze is ook onderdeel van het zakelijke en productionele team. Haar grootste trots binnen Club Lam, naast de vele voorstellingen die ze ondertussen al hebben gemaakt, is het fijne kantoor dat waar ze nu gebruik van maken. Als Ella niet werkzaam is voor Club Lam en als ze niet op reis is, dan is ze ook te vinden bij andere theatergroepen. Zo speelde ze eerder in een Toneelschuur productie van Abke Haring, bij MC Kassett en Dood Paard. Ook op tv kan je haar zo nu en dan tegen komen. Bijvoorbeeld in Dag & Nacht, vanaf 12 april 2023 te zien op NPO 1.

Ayla Satijn

Ayla Çekin Satijn is actrice en regisseur. Ayla is te zien in de serie en film ANNE+ en ze is te zien in series als Deep Shit en Dirty Lines, die in 2022 wereldwijd in première gingen op Netflix. Ayla is een Turkse queer vrouw en voelt een grote verantwoordelijkheid voor het vertegenwoordigen van progressieve rollen voor vrouwen. Ze toerde met verschillende theatergezelschappen in Nederland, zoals Toneelgroep Oostpool, Orkater, theater Utrecht en Club Lam. Ayla is medeoprichter van het feministisch theatercollectief Club Lam. Ze is actrice en social media manager binnen club lam. Hiernaast maakte ze ook haar debuut als regisseur met haar korte film Beş, die ze zelf schreef, op het Nederlands Film Festival. Ze werd beloond met de Publieksprijs op het Go Short International Film Festival in april 2022. Momenteel is ze bezig met haar tweede film “Yildiz”.

Marieke Schiphorst

Marieke is een gedreven, muzikaal en georganiseerd persoon. Met haar ervaring en passie voor culturele producties en programma’s vertaalt ze artistieke uitspattingen naar de praktijk. Ze verbindt verschillende elementen binnen een productie aan elkaar en zorgt voor structuur en rust. Dat is ook wat ze doet voor Club Lam. Het mooie aan Club Lam vindt ze dat dit dé plek is waar ruimte is voor ieders talent, waar je volledig jezelf kan zijn, waar gewerkt wordt vanuit een sterke visie en beslissingen ook op basis van gevoel worden gemaakt.
Er is zoveel waardering en respect voor de inzet van alle lammetjes, wat voor een hele gezonde en veilige omgeving zorgt. Dit, en veel meer, is waarom ze met heel veel liefde voor Club Lam werkt.

Bo Peters

Bo Peters is marketeer en communicatiespecialist. Met haar achtergrond in Fashion en Business heeft Bo de nodige kennis en vaardigheden opgedaan om effectieve marketingcampagnes te ontwikkelen en uit te voeren. Na een tijdje te hebben gewerkt in de inkoopsector, ontdekte Bo dat ze een stuk creativiteit miste en ging ze op zoek naar een rol waarin ze haar creatieve geest kon laten floreren. Bij Club Lam voelt Bo zich helemaal op haar plek. Als kind speelde Bo zelf in het theater en door voor Club Lam te werken kan ze haar passie voor creativiteit en theater op een professionele manier uiten. Bo is vastbesloten om Club Lam te helpen groeien en een stempel te drukken op de creatieve industrie.

Bregje Stax

Bregje Stax is de zakelijk leider van Club Lam. Met haar achtergrond in International Business heeft ze de nodige kennis en vaardigheden opgedaan in het bedrijfsleven. Ze heeft gewerkt in Finance en Sales voor multinationals en start-ups. Ze draagt o.a. bij aan het implementeren van een (professionele) werkstructuur. Ze miste de creativiteit, verbinding en ondernemingsschap in haar carrière. Bij Club Lam kan ze haar passie uiten en draagt ze bij om het vrouwelijk perspectief een plek te geven, welke voor haar verder gaat dan enkel in ons cultuurlandschap. Ze zal altijd gaan voor het beste voor de club zelf.

Renee Mes

Renee Mes is vormgever, en werkzaam in zowel grafisch als ruimtelijk ontwerp. Zo ontwierp ze exposities voor musea, werkt ze in de filmindustrie als art-director en initieert ze eigen projecten waarmee ze bijdraagt aan de zichtbaarheid en het naar buiten brengen van verhalen vanuit de queer community.
Ze is sinds 2019 onderdeel van Club Lam als de ontwerper achter al onze postercampagnes, en sinds kort ook verantwoordelijke voor het uitwerken en bedenken van onze merchandise.

Noor Houtakkers

Noor houtakkers is kunstenares. Al van kinds af aan is Noor geïnteresseerd in de kunst. Haar droom was dan ook om zelf een galerie te bezitten. Noor studeerde kunstgeschiedenis, probeerde ook kunstacademie, maar uiteindelijk koos ze voor de weg van communicatie en ging ze aan de slag al redacteur bij een uitgeverij. Toch miste ze iets en begon ze langzaam weer te tekenen. In 2020 kwam ze in contact met Club Lam en sindsdien maakt prachtige werken geïnspireerd uit haar eigen ervaringen en uit de verhalen die ze hoort van vrouwen uit haar omgeving. Met haar kunst probeert ze objectificatie en stereotypering van de vrouw tegen te gaan en de kijker ervan bewust te maken dat we hier allemaal een rol in spelen.

Wil je met een van ons in contact komen? Ga naar onze contactpagina en vind de juiste gegevens.